Уже за кілька місяців у Тернополі запрацює новий сучасний простір «OPEN SPACE»

Уже за кілька місяців у Тернополі запрацює новий сучасний простір «OPEN SPACE»

21.06.24 14:38 0 64
Міська рада Тернополя активно втілює проект «Підприємцем бути легко», який передбачає створення інноваційного центру для творчості, розвитку бізнесу та креативних ініціатив під назвою «OPEN SPACE TERNOPIL».

«Ми подолали довгий шлях до реалізації цієї ідеї – загалом понад рік, як вона зародилася. Ми вивчали думки підприємців, бізнесу, влади, шукали точки дотику. Виникла думка створити простір, який би показав, що підприємництво – це не рутинна робота і бути підприємцем легко. Цей проект ми подали на грантове фінансування Євросоюзу, зокрема уряду Німеччини, і вони нас підтримали, – розповідає Тетяна Корчак, начальниця управління економіки та промисловості міської ради. – OPEN SPACE – це лише одна частина цього великого проекту. Наш лозунг – «Працюй. Твори. Розвивайся».

Цей простір, площею 1187 кв. м, включатиме коворкінг-центр, сучасний мультимедійний конференц-зал, тренінгові кімнати, творчі студії. За кілька місяців він стане справжнім осередком співпраці, творчості та підприємницького розвитку в нашому місті.

«Акцент нового сучасного простору буде на сектори креативної економіки. Ми прагнемо, щоб до Тернополя приїжджали люди творчих професій, такі як: маркетологи, архітектори, ювеліри, меблевики, представники фешн-індустрії, і щоб тут хотіли відкривати бізнес, – додає директор Інституту сталого регіонального розвитку Володимир Василевський. – Ця локація буде оснащена всім необхідним для проведення заходів будь-якого формату – від тренінгів до конференцій та інвестиційних форумів. Крім великих залів, тут буде коворкінг-зона на 30 осіб. Для розвитку творчого напрямку будуть створені дві креативні студії – студія промислового дизайну та урбаністики. Тут буде можливість створити прототипи, новий дизайн виробів, роздрукувати їх на 3D-принтері, засканувати і захистити авторським правом».

Новий простір відповідатиме всім нормам інклюзивності. Будуть облаштовані санвузли з доступом для людей з інвалідністю, кімнати для батьків з дітьми та інші додаткові сервіси, що забезпечать комфорт усім відвідувачам.

Додамо, в соціальних мережах створено сторінки «Open Space Ternopil» для комунікацій. Підписуйтесь на сторінки «Open Space» у соціальних мережах та стежте за новинами:

* Facebook – https://www.facebook.com/openspaceternopil

* Instagram – https://www.instagram.com/open_space_ternopil/

Цей матеріал створено Тернопільською міською радою в межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» (SRER), що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні за підтримки проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), який фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fu?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: теплоходи ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ