Керівник обласної прокуратури провів прийом ув’язнених у слідчому ізоляторі

Керівник обласної прокуратури провів прийом ув’язнених у слідчому ізоляторі

26.06.24 12:01 0 151
Керівник Рівненської обласної прокуратури провів особистий прийом ув'язнених в ДУ "Рівненський слідчий ізолятор". На даний час в установі утримується 288 ув'язнених та засуджених.

В ході спілкування із в'язнями Андрій Рудницький з'ясовував стан забезпечення в установі конституційних прав утримуваних. Скарг на умови тримання під час особистого прийому не надходило.

Підняті ув'язненими питання стосувались порядку оскарження процесуальних рішень слідчих і прокурорів на стадії досудового розслідування, можливості вступу до лав ЗСУ для оборони України, відмови від оскарження в апеляційному порядку обвинувального вироку суду першої інстанції та можливості побачення з рідними.

В ході особистого прийому керівник обласної прокуратури роз'яснив вимоги чинного законодавства, які передбачають порядок оскарження процесуальних рішень під час досудового розслідування (ст. ст. 303, 304, 308 КПК України), можливість умовно-дострокового звільнення для проходження військової служби за контрактом (ст. 81-1 КК України), право на відмову від апеляційної скарги (ст. 403 КПК України) та право на побачення з родичами і іншими особами (ст. 12 Закону України «Про попереднє ув'язнення»).

На усі поставлені ув'язненими питання Андрій Рудницький надав вичерпні відповіді з роз'ясненнями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Тернополі тривають роботи ...

КОМЕНТАРІ