У Рівненській області в прокуратурі обговорили необхідність посилення участі громад у питаннях захисту дітей

У Рівненській області в прокуратурі обговорили необхідність посилення участі громад у питаннях захисту дітей

28.06.24 11:32 0 49
В Рівненській обласній прокуратурі відбулося засідання робочої групи з питань захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству.

У роботі засідання взяли участь Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області, представники Рівненської обласної державної адміністрації, правоохоронні та інші державні органи.

Керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький відзначив спільні позитивні результати взаємодії та окреслив пріоритетні напрями подальшої співпраці.

Так, за його словами, завдяки вжитим заходам в області зменшилась підліткова злочинність на 57,1 %.

Водночас, в останні роки в області спостерігається негативна тенденція зростання кількості кримінальних правопорушень, вчинених стосовно дітей. Зокрема, цьогоріч зареєстровано 239 кримінальних правопорушень цієї категорії.

Для уникнення зайвого стресу потерпілих дітей та проведення їх допитів у більш емоційно сприятливій атмосфері нині в регіоні функціонує 5 «Зелених кімнат».

Під час наради прокурор також акцентував на потребі в організації якісного відпочинку та змістовного дозвілля школярів в позаурочний час, аби забрати їх «з вулиці» та соціалізувати.

Крім того, він звернув увагу присутніх на необхідності посилення ролі об'єднаних територіальних громад шляхом укомплектування посад в службах у справах дітей, підготовки відповідних фахівців, реалізації програм для кривдників.

Учасники наради погодились, що посиленого захисту та особливої уваги потребують діти, вимушено переміщені унаслідок збройного конфлікту, а таких на Рівненщині проживає понад 12 тисяч.

Окремо обговорили питання цільового використання бюджетних коштів, виділених на дитячі установи.

Присутні домовились провести таку зустріч у ширшому колі, із залученням керівництва та представників територіальних громад.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усі опитані після ...
Наступна новина: У Тернополі демонтують ...

КОМЕНТАРІ