Візит Орбана до Києва. Прем’єр Угорщини пропонує припинити вогонь і домовлятися із Росією про мир

Візит Орбана до Києва. Прем’єр Угорщини пропонує припинити вогонь і домовлятися із Росією про мир

06.07.24 11:47 0 83
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пропонує Україні домовитись з Росією про припинення вогню, а тоді сісти за стіл перемовин. Про таке він сказав під час візиту до Києва у своїй заяві після зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським.

За словами прем?єра Угорщини, Володимир Зеленський висловив свою «відверту думку» про цю пропозицію.

«Мир – це важливе питання. Війна, в якій ви зараз живете, дуже інтенсивно впливає і на безпеку Європи. Ми високо цінуємо усі ініціативи Зеленського заради досягнення миру. Ці ініціативи потребують багато часу. Я попросив пана президента подумати про те, чи не можна піти інакше – зробити перерву, перервати вогонь, потім продовжити перемовини. Адже припинення вогню могло б забезпечити пришвидшення темпу цих перемовин. Я дуже вдячний президенту за його відверту думку стосовно цього питання», – сказав Віктор Орбан.

Якою була відповідь українського президента, ні Зеленський, ні Орбан не уточнили.

Також Володимир Зеленський та Віктор Орбан домовились про створення української школи в Угорщині для біженців з України. Сторони наголосили, що ця зустріч стала важливим кроком для налагодження відносин між країнами та вирішення накопичених проблем, а також сказали, що планують у майбутньому підписати договір про двосторонні відносини між Україною та Угорщиною.

«Зміст нашого діалогу з усіх шніх питань може стати основою для майбутнього двостороннього документу між нашими державами. Документу, який буде регулювати всі наші взаємовідносини, який може бути заснований на дзеркальному підході до двосторонніх відносин між Україною та Угорщиною, який дозволить нашим народам користуватись усіма благами єдності в Європі», – сказав Зеленський.

За його словами, є домовленість, що команди України і Угорщини продовжать спільну роботу над деталями спільних рішень.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кабмін звільнив голову ...
Наступна новина: «Укренерго» повідомило,як ...

КОМЕНТАРІ