СБУ повідомляє про затримання посадовців Державної митниці через вимагання хабарів

СБУ повідомляє про затримання посадовців Державної митниці через вимагання хабарів

16.07.24 13:10 0 82
Служба безпеки України затримала керівників департаменту Державної митної служби у зв'язку з корупційною схемою в Центральному апараті Державної митної служби. Про це повідомили 9 липня СБУ та Офіс генерального прокурора.

Згідно з повідомленнями, у Києві затримали директора Департаменту відомчої безпеки та контролю Держмитслужби та його заступника:

«За даними слідства, чиновники систематично вимагали неправомірну вигоду з керівників регіональних митниць. За різні суми хабарів фігуранти «гарантували» посадовцям не створювати штучних перешкод у професійній діяльності. В обмін на «данину» очільники відомчої безпеки обіцяли також «прикривати» службові порушення митників», – йдеться в заяві СБУ.

Правоохоронці документували діяльність фігурантів справи понад рік, СБУ звітує про фіксацію щонайменше восьми фактів щомісячного отримання неправомірної вигоди. За даними Служби, організатори залучили до цієї діяльності свого підлеглого у регіональному органі митниці.

Читайте також: СБУ заявляє про ліквідацію чергових схем ухилення від мобілізації на Львівщині

Очільника Департаменту відомчої безпеки держустанови, його заступника та одного з керівників регіональної митниці затримали при передачі хабаря.

СБУ готує повідомлення фігурантам про підозру за статтями про пропозицію та одержання хабаря. Також колишній очільниці одного з регіональних управлінь митниці готують підозру в пропозиції неправомірної вигоди службовій особі.

«Наразі тривають 28 обшуків у Центральному апараті Держмитслужби, а також в обласних підрозділах відомчої безпеки та контролю Західного, Південного та Центрального регіонів. Слідчі дії спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності всього кола осіб, причетних до «схеми», – додає відомство.

У разі обвинувального вироку фігурантам справи загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Державна митниця наразі не коментувала ці повідомлення. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Джерела повідомили про спільну спецоперацію ГУР та СБУ у трьох регіонах Росії у ніч на 9 липня

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі тривають ...
Наступна новина: В Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ