«Укренерго» повідомило,як працюватимуть графіки відключень у неділю

«Укренерго» повідомило,як працюватимуть графіки відключень у неділю

16.07.24 14:57 0 62
Споживання електроенергії не буде обмежуватися в першій половині дня 7 липня, повідомила національна компанія «Укренерго» в суботу:

«З 7:00 до 15:00 заходи обмеження споживання діяти не будуть».

Як прогнозує оператор, обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно з опівночі до 7 ранку та з 15 години до кінця доби 7 липня.

Живлення критичної інфраструктури обмежувати не планують.

6 липня обмеження споживання також не застосовували до 16 години.

Читайте також: Міненерго: через обстріли і негоду без світла залишаються споживачі у семи областях

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла через комбіновані цілеспрямовані атаки РФ на українську енергосистему. Українські енергетичні об?єкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Шмигаль розповів про кредитні програми для генерації електроенергії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ