Росія намагається зняти з себе відповідальність за удар по дитячій лікарні «Охматдит» – ISW

Росія намагається зняти з себе відповідальність за удар по дитячій лікарні «Охматдит» – ISW

16.07.24 18:38 0 109
Росія намагається зняти з себе відповідальність за ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит», йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважують, що російські офіційні особи та суб'єкти інформаційного простору роблять неправдиві заяви про ракети, якими було завдано удару, та стан лікарні – все це суперечить наявним доказам.

Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що наявні відеоматеріали «чітко підтверджують», що падіння українських ракет ППО пошкодило цивільні об'єкти в межах Києва, ймовірно, маючи на увазі дитячу лікарню «Охматдит», а не інший медичний заклад у місті, який, за визнанням українських офіційних осіб, був пошкоджений уламками ракет.

Російські джерела широко розповсюдили відеозапис і зображення ракети за секунду до того, як вона влучила в дитячу лікарню «Охматдит», а деякі мілблогери навіть опублікували неправдиві пости, в яких стверджували, що це була українська ракета ППО, а не атакуюча російська ракета Х-101. У ISW зауважують, що траєкторія польоту ракети на відео та видимий турбореактивний двигун під її корпусом збігаються з траєкторією російської Х-101 і не підтверджують заяв, що це був перехоплювач ППО, і ракета не виглядає пошкодженою перехоплювачами ППО. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Зафіксовано момент влучання російської ракети Х-101» – судовий експерт про атаку на «Охматдит»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Смерть військового на ...
Наступна новина: СБУ: майже 300 цивільних ...

КОМЕНТАРІ