Росія вивезла понад 20 тисяч українських дітей – Лубінець

Росія вивезла понад 20 тисяч українських дітей – Лубінець

16.07.24 17:34 0 98
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції в Києві 9 липня розповів, що Україна змогла підтвердити місце перебування 20 тисяч українських дітей, яких Росія незаконно та примусово вивезла на тимчасово окуповану територію або до Росії.

«20 тисяч тільки тих, кого ми підтвердили, (про кого) знайшли інформацію. Основна проблема – це те, що у мене немає механізму, як підтвердити, що такий-то хлопчик чи дівчинка знаходяться в конкретному місці на території РФ або на тимчасово окупованій території України, яких або депортували, або примусово перемістили. Як це зробити?» – розповів Омбудсман з питань прав людини.

Він також додав, що надіслав запит у кілька міжнародних організацій, щоб розв'язати цю проблему. Омбудсмен відзначив, що звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста, а також до Організації об'єднаних націй, однак жодного сприяння не отримав.

За словами Лубінця, окрім вивезених дітей, на території РФ перебувають близько 14 тисяч цивільних полонених. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія утримує у полоні понад 14 тисяч цивільних українців – омбудсмен

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Генштаб ЗСУ: російська ...

КОМЕНТАРІ