ЄС продовжив на рік безоплатний роумінг для українських користувачів – Єврокомісія

ЄС продовжив на рік безоплатний роумінг для українських користувачів – Єврокомісія

16.07.24 14:14 0 56
Європейська комісія в середу, 10 липня, заявила, що вітає продовження роумінгу між Європейським союзом та Україною на один рік.

«Комісія вітає п'яте продовження ще на дванадцять місяців добровільної угоди між 22 європейськими та сімома українськими телекомунікаційними операторами, яка має на меті забезпечити біженцям з України можливість залишатися на зв'язку», – йдеться у повідомденні.

Раніше Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу. Схвалений парламентом документ передбачає, що українці зможуть користуватися зв'язком у країнах ЄС без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейці – в Україні.

У квітні минулого року Рада ЄС підтримала пропозицію не сплачувати українцям додаткові збори за мобільний зв'язок у європейських країнах, а європейці, які подорожуватимуть Україною будуть звільнені від додаткових платежів. Для цього єврочиновники схвалили спеціальні поправки до угоди про асоціацію України з ЄС. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Парламент ухвалив закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 40 тернополян взяли ...

КОМЕНТАРІ