З окупованих територій України вдалося повернути ще вісім дітей – Кулеба

З окупованих територій України вдалося повернути ще вісім дітей – Кулеба

16.07.24 15:08 0 60
З окупованої частини Херсонської та Донецької областей вдалося повернути ще вісім українських дітей з родинами, повідомив 10 липня очільник громадської організації Save Ukraine Микола Кулеба.

«Для Сергія, одного з повернутих підлітків, це вже була друга спроба виїхати з окупації. На кордоні його зупинила російська поліція, затримала і погрожувала відправити у тюрму. На допиті звинувачували хлопця в тому, що він говорить їм неправду й обіцяли привезти екстрасенса, щоб той його загіпнозував і все розповів», – пише Кулеба.

Інша врятована 14-річна дівчина розповіла, що російський військовослужбовець на кордоні погрожував їй пістолетом, щоб вона йшла на допит, йдеться в повідомленні.

Зазначено, що команді Save Ukraine вдалося врятувати з Росії та тимчасово окупованих територій 405 дітей.

Напередодні уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що в Україну вдалось повернути 736 дітей, яких вивезли в Росію від початку повномасштабного вторгнення.

За даними України, за час війни в Росії та на окупованих територіях опинилися понад 20 тисяч українських дітей.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнних злочинів – насильницьких депортацій та переміщення населення, зокрема дітей, із окупованих територій України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як з окупації вступити до українського вишу? Покрокова інструкція

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Упродовж цього тижня у ...
Наступна новина: Тернопіль впроваджує ...

КОМЕНТАРІ