Генштаб ЗСУ: російська армія «активізувалася» на Лиманському напрямку

Генштаб ЗСУ: російська армія «активізувалася» на Лиманському напрямку

16.07.24 17:43 0 94
Від початку доби 11 липня на лінії фронту відбулося 103 бойових зіткнення, заявив Генеральний штаб Збройних сил у зведенні на 22 годину.

Згідно з ним, російські загарбники чотири рази безуспішно атакували позиції ЗСУ на Харківщині, біля Глибокого та Вовчанська. Триває напруга поблизу Берестового та Синьківки на Куп'янському напрямку – там відбили три атаки, триває ще одне.

Ситуація на інших напрямках:

* Лиманський: російська армія «активізувалася» в районі Макіївки і Невського, провівши вісім штурмів: «українські захисники стійко тримають позиції і не дають окупантам просунутися вперед, бої тривають»

* Сіверський: три спроби російських підрозділів вклинитися в бойові порядки ЗСУ біля Роздолівки та Верхньокам'янського, триває бій, ситуація контрольована

* Краматорський: чотири безуспішні атаки в районах Часового Яру та Іванівського

* Торецький напрямок: ситуація напружена, 18 відбитих штурмів поблизу Північного, Торецька та Нью-Йорка

* «Найгарячіша ситуація» на Покровському напрямку, російська армія 32 рази атакувала українські позиції біля Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Сокола, Новоселівки Першої, Калинового та Карлівки, 27 з них Сили оборони відбили; «напруженою залишається обстановка поблизу Новоолександрівки та Прогреса, де іще триває п'ять боєзіткнень»

* Курахівський напрямок: налічується дев'ять спроб противника наблизитися до українських позицій біля Красногорівки, Парасковіївки та Георгіївки, всі атаки зупинені

* На Времівському напрямку 13 ворожих атак, тривають бої у п'яти локаціях біля Урожайного

«На Придніпровському напрямку окупанти не полишають надії витіснити наших захисників з плацдармів на лівому березі Дніпра. Дві штурмові дії противника зазнали невдачі», – додає штаб.

Росія окупувала село Євгенівка на південний захід від Очеретиного, повідомив у ніч проти 11 липня проєкт DeepState.

Читайте також: Ціль №1: як Росія полюватиме на F-16 в Україні і що врятує літаки

Раніше аналітики повідомляли про дуже важку ситуацію там і спроби агресора закріпитися в Новоселівці Першій – одному з вузлів оборони ЗСУ на цій ділянці. Тепер Новоселівка Перша в напівоточенні – армія агресора атакує її з трьох сторін.

На початку червня речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин припускав, що активність військ РФ на Покровському напрямку може свідчити про намагання агресора розвинути наступ на Покровськ, Мирноград і Селидове. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія вивезла понад 20 ...
Наступна новина: Кличко: четверо з поранених ...

КОМЕНТАРІ