Український суд засудив кримчанина,який воював на боці Росії,до 15 років тюрми – прокуратура

Український суд засудив кримчанина,який воював на боці Росії,до 15 років тюрми – прокуратура

16.07.24 14:34 0 55
Український суд визнав жителя Криму винним у державній зраді та добровільній участі у російському збройному формуванні – про це повідомила Полтавська обласна прокуратура 12 липня.

Українські слідчі з'ясували, що в лютому 2024 року кримчанин добровільно пішов у військовий комісаріат у Москві та підписав контракт про проходження служби у лавах армії Росії.

Читайте також: СБУ: на Одещині затримали капітана, який допомагав РФ вивозити українське зерно

«Його зарахували на посаду стрільця одного з батальйонів 1-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії Збройних сил РФ. Після військової підготовки у навчальному центрі поблизу Воронежа обвинувачений перетнув державний кордон України та воював проти ЗСУ на Куп'янському напрямку», – йдеться у повідомленні.

У березні 2024 року кримчанина взяли в полон бійці Збройних сил України. Суд засудив чоловіка до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Наприкінці червня стало відомо, що в Україні кримчанина, котрий воював у складі армії РФ на Запорізькому напрямку, засудили до 15 років позбавлення волі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Києві засудили співробітників ФСБ за обшук у кримської журналістки, авторки Крим.Реалії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ