Смерть військового на кордоні. У ДБР кажуть,що на Одещині з навчальної частини дезертували чотири людини

Смерть військового на кордоні. У ДБР кажуть,що на Одещині з навчальної частини дезертували чотири людини

16.07.24 18:26 0 99
Державне бюро розслідувань (ДБР) розслідує обставини смерті військовослужбовця на Одещині під час спроби нелегального перетину україно-молдавського кордону, повідомляє пресслужба ДБР 15 липня.

За оперативними даними, 14 липня у Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та намагались пішки перетнути кордон з Молдовою.

«Для того аби під'їхати до кордону, втікачі найняли таксі. Під час спроби переходу кордону прикордонники помітили їх та затримали. Один із втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь той застосував табельну зброю та застрелив нападника», – кажуть правоохоронці.

Працівники ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військового, тривають невідкладні слідчі дії.

Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки, розповіли у відомстві.

З 24 лютого 2022 року по 31 травня 2024 року близько 23 500 українських чоловіків нелегально, тобто в обхід пунктів пропуску, в'їхали до Молдови. Такі дані молдовській службі Радіо Свобода надали прикордонна поліція та Генеральна інспекція з питань міграції.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боголюбов та інші. Нелегальний перетин кордону процвітає далі?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС: за вихідні 66 людей ...
Наступна новина: Росія намагається зняти з ...

КОМЕНТАРІ