АРМА повідомляє про передачу державі арештованого майна комплексу «Межигір’я»

АРМА повідомляє про передачу державі арештованого майна комплексу «Межигір’я»

16.07.24 14:45 0 60
Процес передачі в управління державі арештованих активів паркового комплексу «Межигір'я» завершений, повідомило Національне агентство з менеджменту активів (АРМА) 15 липня.

Йдеться про рухоме майно, арештоване в рамках справ проти експрезидента України Віктора Януковича – його передали в управління державному парку-пам'ятці «Межигір'я». З 2014 року за його збереження добровільно відповідали активісти.

Розслідування фактів привласнення колишнім президентом майна, що знаходиться на території урочища Межигір?я, відбувається в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснювали детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП.

«Підписання документів про передачу державного майна в управління державному парку-пам'ятці «Межигір'я» стало фінальним заходом в роботі міжвідомчої комісії, яка впродовж двох місяців працювала на території об'єкту», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд передав київський «Гулівер» в управління АРМА

Комісія у складі представників «Межигір'я», АРМА, Фонду держмайна та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури перевірила наявність і оглянула арештоване майно на території парка-пам'ятки. Воно, зокрема, є складовою інфраструктури паркового комплексу та використовується для опалення, живлення, водопостачання та водовідведення, а також є складовою інтер'єрів житлових будівель та приміщень охорони.

Відтак, уточнює агентство, це майно розташоване державних землях та забезпечує безперебійну роботу парка-пам'ятки «Межигір'я».

«Загальна кількість оглянутого комісією рухомого майна складає більше 25 тисяч одиниць, яке розміщено у 121 будівлях та спорудах. Найбільший за кількістю рухомого майна об'єкт - музей «Хонка». Ця будівля загальною площею 3100 квадратних метрів є головною спорудою парку-пам'ятки, налічує 76 приміщень та понад 3,6 тисяч одиниць рухомого майна», – перелічує АРМА.

Крім того, комісія виявила понад 500 цінних об?єктів рухомого майна, які раніше не були описані. Зокрема, йдеться про витвори мистецтва, ікони, вітражі у церкві, барельєфи, предмети інтер?єру, люстри, а також об'єкти управління системами водопостачання та опалення – тобто «цінне майно, яке також буде стягнуто в дохід держави». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мінкульт повідомив, коли у Києві відкриється виставка «скіфського золота»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 12-14 липня у Тернополі ...
Наступна новина: Рівненщина: видобували ...

КОМЕНТАРІ