У Рівненській області майже 6 років за ґратами проведе житель Хмельниччини за угони автівок та ряд крадіжок

У Рівненській області майже 6 років за ґратами проведе житель Хмельниччини за угони автівок та ряд крадіжок

16.07.24 14:20 0 57
Прокурори Здолбунівської окружної прокуратури в суді довели вину жителя Хмельниччини у повторних крадіжках із проникненням до житла або іншого приміщення та угонах автівок, вчинених в умовах воєнного стану, а також у викраденні офіційного документа (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 289, ч.1 ст. 357 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 5 років 7 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що 25-річний житель Шепетівського району, раніше судимий за крадіжки та незаконні заволодіння транспортними засобами, наприкінці 2023 року звільнився з місць позбавлення волі. Втім, висновків для себе не зробив і знову вчинив ряд майнових злочинів у Острозі.

Так, наприкінці квітня цього року він проник до будинку місцевого мешканця, вкрав гроші, ноутбук, годинник, а також ключ запалювання до транспортного засобу. Додому зловмисник поїхав вже на викраденій автівці потерпілого - «Dacia Lodgy», яку потім він швидко продав.

Крім того, на початку травня молодик знову приїхав до Острога, де із гаража одного з господарств викрав автомобіль «Citroen Berlingo» з документами, а з іншого вкрав дороговартісні інструменти. Загальна сума збитків склала майже пів мільйона гривень.

Під час судового розгляду обвинувачений вину визнав повністю, наразі він перебуває під вартою.

Рішення ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ