З початку року на Рівненщині вилучили з незаконного обігу фальсифікованих підакцизних товарів на 4 млн грн

З початку року на Рівненщині вилучили з незаконного обігу фальсифікованих підакцизних товарів на 4 млн грн

16.07.24 14:02 0 58
Завдяки скоординованій діяльності усіх правоохоронних органів регіону, на Рівненщині триває системна протидія кримінальним правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави.

Зокрема вжиті ефективні заходи у сфері незаконної торгівлі підакцизною продукцією, насамперед алкогольними напоями та тютюновими виробами, припинення їх незаконного виробництва та розповсюдження.

Всього з початку року на Рівненщині розслідували 34 кримінальних провадження щодо 45 злочинів цієї категорії.

У ході санкціонованих обшуків за цей час виявлено та вилучено близько 32,5 тонн підробленого алкоголю орієнтовною вартістю 3,7 млн грн, понад 5 тис. пачок цигарок на 350 тис. грн, а також гроші та транспортні засоби, на які ухвалами суду накладено арешт.

За результатами досудового розслідування до суду з обвинувальними актами скеровано 12 кримінальних проваджень цієї категорії злочинів.

Упродовж першого півріччя судами області ухвалено 8 вироків стосовно 8 осіб, яких засуджено до 714 тис. грн штрафів з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Крім того, завдяки налагодженій міжвідомчій співпраці, до суб'єктів господарської діяльності за порушення законодавства застосовано фінансові санкції на загальну суму 251 тис. гривень, в тому числі 115 тис. грн – за продаж підакцизних товарів неповнолітнім.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З Тернополя для ...
Наступна новина: У п’ятницю,12 липня з 11:00 ...

КОМЕНТАРІ