На Рівненщині затримали найманців фсб,які влаштували диверсію на залізниці

На Рівненщині затримали найманців фсб,які влаштували диверсію на залізниці

16.07.24 13:17 0 60
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури двох жителів Рівного викрито на диверсії, вчиненій за попередньою змовою групою осіб та в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 КК України).

За даними слідства, рівняни знайшли «роботу» через Telegram. Роботодавцем виявився куратор російської спецслужби. На виконання його завдання завербовані агенти підпалили залізничну релейну шафу, яка відповідає за безпеку руху поїздів приміського, пасажирського та швидкісного сполучення по станції Рівне. Це, за задумом замовника, мало зірвати схему постачання озброєння для Сил Оборони.

При цьому один зловмисник безпосередньо виконував замовлення, а інший – знімав на телефон «звіт» про виконану роботу, який потім чоловіки надсилали своєму куратору для отримання розрахунку.

Обом фігурантам вже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Крім того, правоохоронці встановили, що підозрювані також причетні до підпалів автівок в обласному центрі, які теж вчинені на замовлення спецслужб рф.

Досудове розслідування проводять слідчі УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, або й довічне, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 432 звернення надійшло ...
Наступна новина: Тернопіль: зразковий ...

КОМЕНТАРІ