На Дніпропетровщині,Донеччині і Сумщині скасували екстрені відключення світла – ДТЕК

На Дніпропетровщині,Донеччині і Сумщині скасували екстрені відключення світла – ДТЕК

18.07.24 11:41 0 96
У Дніпропетровській та Донецькій областях скасували запроваджені раніше екстрені відключення світла, повідомила 17 липня компанія ДТЕК.

«Повертаємось до графіків стабілізаційних відключень. Нагадаємо, вони діють впродовж всієї доби з високою ймовірністю застосування світло-сірих зон відключень. Особливий дефіцит електроенергії очікується з 17:00 до 22:00», – йдеться у повідомленні.

Також про скасування всіх аварійних відключень на території Сумщини, повідомили у «Сумиобленерго».

Учора національний оператор повідомив, що в семи областях (Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Запорізькій) запровадили аварійні відключення світла внаслідок виходу з ладу енергетичного обладнання.

Раніше енергетики розповіли, що через аномальну спеку в Україні та Європі – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних та дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку – цього тижня синоптики прогнозували надзвичайну спеку. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Укренерго»: завтра обмеження електроенергії будуть протягом всієї доби, найбільше – ввечері

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На кількох вулицях ...
Наступна новина: ОВА: уламки російських ...

КОМЕНТАРІ