Засуджено рівнянина за підроблення документів для реєстрації товариства

Засуджено рівнянина за підроблення документів для реєстрації товариства

18.07.24 11:09 0 100
Прокурор Рівненської обласної прокуратури у суді довів вину жителя обласного центру, якого обвинувачували у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 205-1 КК України).

Вироком Рівненського міського суду обвинуваченого засуджено до трьох років позбавлення волі з позбавленням права займатись підприємницькою діяльністю строком на один рік.

Доведено, зокрема, що 46-річний чоловік погодився на пропозицією від іншої особи, стосовно якої обвинувальний акт теж скеровано до суду, стати фіктивним засновником та директором юридичної особи.

Після проведення усіх необхідних для реєстрації дій, підтверджуючі документи щодо новоствореного товариства чоловік одразу передав спільнику, після чого господарську діяльність як засновник та директор юридичної особи не здійснював.

Фактичною метою створення юридичної особи було подальше його використання у формуванні «схемного» податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки.

Чоловік свою вину визнав у повному обсязі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробуванням.

Вирок ще не набрав законної сили.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 дітей Героїв Тернополя ...
Наступна новина: На кількох вулицях ...

КОМЕНТАРІ