МЗС: Україна відправила вантаж борошна й олії до Палестини

МЗС: Україна відправила вантаж борошна й олії до Палестини

19.07.24 08:53 0 90
Палестина отримала гуманітарний вантаж із України, повідомляє Міністерство закордонних справ 18 липня.

«Судно з 1000 тоннами пшеничного борошна прибуло з України до Палестини для надання термінової допомоги тим, хто страждає від нестачі продовольства. Загалом Палестина отримає 7 тисяч тонн пшеничного борошна та 750 тонн олії», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додають, що це перша з трьох поставок, запланованих для Палестини. Вона розрахована на місячну допомогу для «понад 101 000 палестинських сімей, які опинилися на передовій конфлікту в регіоні».

Читайте також: Ірландія, Норвегія та Іспанія офіційно визнали Палестинську державу: що це означає?

Голова Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що вантаж відправили в рамках ініціативи Grain from Ukraine у співпраці з WFP для допомоги цивільним, постраждалим внаслідок конфлікту між Ізраїлем та угрупованням «Хамас» (визнане терористичним у США та Євросоюзі):

«Cудно з 1 тисячею тонн пшеничного борошна для Палестини прибуло з Туреччини до Йорданії в межах Grain from Ukraine і вже доставлено в Сектор Газа. Ця партія стала першою поставкою до Палестини в межах цієї ініціативи. У найближчі місяці заплановано відправлення інших суден».

Програму Grain From Ukraine ініціювала українська влада в листопаді 2022 року, на тлі блокування Росією українських портів, що посилило харчову кризу для вразливих країн світу. За даними Офісу президента, на неї акумулювали понад 100 мільйонів доларів, до ініціативи долучилися 34 країни та міжнародні організації.

Читайте також: Російська тактика моріння голодом як воєнний злочин: докази

Ізраїль проводить у Секторі Гази військову операцію у відповідь на напад «Хамасу» на південь країни 7 жовтня 2023 року. Тоді було вбито понад 1200 мирних жителів, понад 250 людей були взяті в заручники та вивезені до Гази. Обидві сторони ведуть майже щоденні перестрілки з початку війни в Секторі Гази.

Наприкінці червня прем'єр Ізраїлю заявив, що «наступ в Газі згортається, але Ізраїлю доведеться продовжувати удари, спрямовані на запобігання перегрупуванню «Хамас».

10 червня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію США про поетапне припинення вогню в Газі. План передбачає звільнення заручників, захоплених «Хамасом» 7 жовтня 2023 року, поступове виведення ізраїльських військ із території Сектора Гази та повоєнне відновлення території під міжнародним контролем. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мінагрополітики оцінює збитки сільського господарства через агресію Росії в понад 10 млрд доларів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Речник ВМС: в акваторії ...
Наступна новина: У Мінцифри пояснили,коли ...

КОМЕНТАРІ