Сили ППО вночі збили 16 російських дронів та дві ракети – командування

Сили ППО вночі збили 16 російських дронів та дві ракети – командування

19.07.24 09:35 0 91
Російська армія випустила по Україні 16 ударних дронів та три керовані авіаційні ракети протягом ночі, повідомляє командування Повітряних сил.

«У ніч на 18 липня 2024 року ворог завдав удару 16-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із Курської області – РФ та трьома керованими авіаційними ракетами з південного напрямку: двома – Х-59/Х-69 та однією Х-35», – йдеться в повідомленні.

За зведенням, радіотехнічні війська виявили та супроводжували 19 повітряних цілей, у відбитті атаки брали участь мобільні вогневі групи Сил оборони, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та підрозділи радіоелектронної боротьби.

«В результаті захисникам неба вдалось уразити усі 16 «шахедів» та дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Київській та Харківській областях», – додають військові.

Читайте також: У Севастополі працювала ППО, окупаційна влада каже про «атаку морського дрона»

Більшість повітряних цілей знищили на сході України.

Увечері 17 липня російський безпілотник збили у Києві. Уламки впали в Дарницькому районі, пошкоджень чи постраждалих не виявили.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об'єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Армія РФ атакувала дронами село на Запоріжжі: поранені двоє дівчат і їхня матір – влада

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: «Зелена ...
Наступна новина: Міненерго: на Донеччині ...

КОМЕНТАРІ