Сімох дітей із «Охматдиту» вивезли на лікування до Німеччини – очільник Львівської ОВА

Сімох дітей із «Охматдиту» вивезли на лікування до Німеччини – очільник Львівської ОВА

19.07.24 10:36 0 114
Сімої дітей-пацієнтів лікарні «Охматдит» у Києві відправили на лікування до Німеччини через Львів – про це повідомив 18 липня голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Це діти з онкологічними захворюваннями та вродженими вадами, які потребували негайної медичної евакуації, адже потужності для їхнього лікування в Україні були лише у столичному «Охматдиті», – розповів він.

За словами Козицького, дітей доправили до Львова автобусами. У львівському «Охматдиті» та Центрі дитячої медицини «Західноукраїнский Спеціалізований» їм зробили необхідні аналізи і стабілізували їхній стан, після чого пізно вночі вони вирушили до лікарень у Німеччині.

Читайте також: Що після удару Росії по «Охматдиту»? Наслідки та реакції світу

Це також підтвердив Радіо Свобода виконувач обов'язків генерального директора Львівського центру дитячої медицини «Охматдит» Роман Кизима:

«Вони поїхали в Німеччину, в різні центри за профілем хвороби, на розсуд німецьких колег».

За даними обласної влади, всі евакуйовані діти вже відновили лікування.

Раніше стало відомо, що після російського ракетного удару по дитячій лікарні «Охматдит» 8 липня 31 онкохвору дитину евакуювали до Національного інституту раку в Києві. Загалом, за даними МОЗ, із закладу евакуювали понад 600 пацієнтів, 100 з них до інших лікарень.

Читайте також: Німеччина надасть 10 мільйонів євро на відбудову лікарні «Охматдит» у Києві – Шульце

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Число жертв комбінованої ракетної атаки, здійсненої російськими військовими 8 липня, в Києві сягнуло 27.

Серед інших об'єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоров?я України Віктор Ляшко. У ДСНС уточнили, що внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні загинули двоє людей. ФОТОГАЛЕРЕЯ: У Львові попрощалися зі Світланою Лук'янчик, що загинула внаслідок російського обстрілу Києва (фото)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще дві рекламних ...
Наступна новина: «Укренерго»: в 11 областях ...

КОМЕНТАРІ