Рівненщина: «Зелена кімната» запрацювала тепер і в місті Дубні

Рівненщина: «Зелена кімната» запрацювала тепер і в місті Дубні

19.07.24 09:24 0 108
У місті Дубні відбулася робоча зустріч заступника керівника обласної прокуратури з правоохоронними, державними органами та головами територіальних громад Дубенського району з питань захисту прав дітей та протидії домашньому насильству.

Участь у заході взяли також Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області та керівництво Управління служби безпеки України в Рівненській області.

У ході зустрічі звернуто увагу на посиленні участі органів місцевого самоврядування з питань захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству, зокрема шляхом укомплектування посад в службах у справах дітей, підготовки відповідних фахівців, належної організації дозвілля дітей тощо.

Також, наголошено на необхідності створення «зелених кімнат» для уникнення зайвого стресу потерпілих дітей та проведення їх допитів у більш емоційно сприятливій атмосфері.

Заступник керівника Рівненської обласної прокуратури Сергій Міськевич окреслив позитивні напрацювання та проблематику із вказаних питань, зазначив напрями подальшої співпраці.

Крім того, прийняв участь у відкритті чергового спеціально облаштованого приміщення для нового формату роботи з неповнолітніми у кримінальних провадженнях за принципом «зеленої кімнати».

Нагадаємо, такі «Зелені кімнати» вже працюють у Вараській, Володимирецькій, Острозькій, Сарненській територіальних громадах та в місті Рівному.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Сили ППО вночі збили 16 ...

КОМЕНТАРІ