Російський суд засудив чоловіка до 18 років ув’язнення за «підрив газопроводу» в Криму

Російський суд засудив чоловіка до 18 років ув’язнення за «підрив газопроводу» в Криму

20.07.24 09:01 0 109
Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив чоловіка до 18 років ув'язнення, звинувативши його в підриві газопроводу в Кореїзі – про це повідомила пресслужба суду, а також російські медіа 19 липня.

За твердженням російського слідства, з 24 лютого по 8 листопада 2022 року чоловік, якого суд називає Сергієм Єржовим, нібито проходив під керівництвом співробітника Служби безпеки України в Дніпропетровській області навчання з виготовлення та застосування вибухівки. Потім, у червні 2023 року, отримав від співробітника української спецслужби інформацію про схованку з компонентами вибухівки та інформацію щодо її виготовлення.

Читайте також: Прокуратура АРК: проросійського активіста з Криму заочно судитимуть за колабораціонізм

За даними суду, внаслідок «скоєного Єржовим вибуху сталося займання ділянки газопроводу, яке спричинило значні майнові збитки».

Як нагадує проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, у серпні 2023 року Федеральна служба розслідувань РФ заявила, що затримала 43-річного чоловіка, який у червні того року нібито підірвав газопровід у Криму. За твердженням російських силовиків, обвинувачений 23 червня підірвав газопровід у селищі Кореїз, використавши саморобний вибуховий пристрій, який йому передали через схованку.

У ФСБ стверджували, що затриманий має російське громадянство. Крим.Реалії не можуть це підтвердити. Українська сторона інформацію не коментувала.

23 червня 2023 року повідомлялося, що в Кореїзі 500 абонентів залишилися без газу через пошкодження газопроводу. Причину пошкодження російська влада не називала. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські силовики переслідують жительку окупованої Ялти за «заклики до насильства проти росіян»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Понад 138 млн збитків: ...

КОМЕНТАРІ