Викрито жителів Рівного,які виготовляли та збували фальсифікований алкоголь

Викрито жителів Рівного,які виготовляли та збували фальсифікований алкоголь

20.07.24 09:21 0 117
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито жителів обласного центру, які займались незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням та транспортуванням з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

За даними слідства, 45-річний чоловік у змові з двома іншими жителями міста Рівного налагодили придбання спиртової сировини та виготовлення алкогольної продукції з метою її подальшого збуту через роздрібну торгівельну мережу на території області.

Вказані особи, з кінця минулого року систематично придбавали етиловий спирт, який в орендованих ними гаражних приміщеннях використовували для незаконного виготовлення алкогольних напоїв та їх розлив у заздалегідь придбану тару.

У ході проведених санкціонованих обшуків у кримінальному провадженні припинено діяльність цеху з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв. Виявлено та вилучено понад тонну фальсифікованої алкогольної продукції, обладнання для її виготовлення, тару, транспортні засоби, мобільні телефони.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 204 КК України. Тривають необхідні слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань Рівненській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п`яти років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 138 млн збитків: ...
Наступна новина: В Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ