Суддя ОАСК Літвінова,у якої «Схеми» знайшли російське громадянство,зібралася у відставку

Суддя ОАСК Літвінова,у якої «Схеми» знайшли російське громадянство,зібралася у відставку

23.07.24 08:19 0 138
Суддя ліквідованого Окружного адміністративного суду Києва Аріна Літвінова, яка, як встановили «Схеми», у 2002-му році отримала громадянство Росії, подала на розгляд до Вищої ради правосуддя заяву про відставку. Це питання стоїть у порядку денному на 23 липня на сайті ВРП. Доповідачем у цій справі є членкиня Вищої ради правосуддя Тетяна Бондаренко.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», в разі задоволення заяви судді про відставку, вона буде отримувати щомісячне довічне грошове утримання в розмірі 50 відсотків винагороди судді.

Раніше у розслідуванні «Схем» ( проєкт Радіо Свобода) йшлося про те, що суддя Літвінова отримала російське громадянство у липні 2002 року в місті Єкатеринбург, про що свідчить витяг із автоматизованої системи «Роспаспорт». На той момент вона вже три роки працювала у Вищому арбітражному суді України. Сама Літвінова заперечила наявність громадянства Російської Федерації, назвавши інформацію журналістів «провокацією». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Схеми» знайшли у судді ОАСК громадянство Російської Федерації

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ