Рівненщина: прокуратурою області спільно з поліцією проведено спільне навчання у м. Дубні

Рівненщина: прокуратурою області спільно з поліцією проведено спільне навчання у м. Дубні

25.07.24 09:07 0 104
Захист прав дитини у кримінальному провадженні – має бути пріоритетним напрямком у діяльності усіх правоохоронних органів, які процесуально в тій чи іншій мірі стикаються із роботою з дітьми.

Саме тому, на базі Дубенського РВП Головного управління Національної поліції в Рівненській області проведено спільне навчання щодо запровадження міжнародних стандартів правосуддя дружнього до дитини у кримінальних провадженнях за участі дітей, з урахуванням норм національного законодавства.

У заході взяли участь ювенальні прокурори, слідчі та дізнавачі органів поліції Дубенського району, психологиня КЗ «Денний центр соціально-психологічної допомоги» Рівненської обласної ради», представники ГО «За добробут життя «Берегиня» та судова експертка.

Учасники обговорили проблемні питання, які виникають під час проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях за участі дітей та пов'язаних з домашнім насильством, помилки у роботі слідчих тощо.

Наголошено на особливостях роботи за методикою «Зелена кімната», оскільки важливо вміти правильно розмовляти з дітьми, щоб у ході досудового розслідування кримінального правопорушення отримати достовірні дані та, водночас, не допустити повторного травмування дитини.

У результаті заходу правоохоронці попрактикували навички роботи з дітьми у спеціально обладнаному приміщенні у місті Дубні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новий навчальний рік у ...

КОМЕНТАРІ