Розстріл поліцейських на Вінниччині: судитимуть двох військових,які допомагали підозрюваним – ДБР

Розстріл поліцейських на Вінниччині: судитимуть двох військових,які допомагали підозрюваним – ДБР

26.07.24 11:01 0 111
Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині, йдеться у повідомленні пресслужби ДБР 24 травня.

Правоохоронці нагадали, що 20 квітня 2024 року підозрювані вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до двох знайомих військовослужбовців.

«Не зважаючи на те, що всій країні було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти втікачам. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам», – вказано у повідомленні.

У ДБР зазначили, що затримали 24 квітня 2024 року одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

Читайте також: Розстріл поліцейських: суд взяв одного з підозрюваних під варту без застави – прокуратура

Він обвинувачується у самовільному залишення місця служби. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець Максим Зарецький, його напарник був поранений.

21 квітня двоє чоловіків, підозрюваних у нападі, були затримані на Одещині. Як заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в цей же день, на момент сутички з поліцейськими вони перевозили в автомобілі гранати.

Державне бюро розслідувань повідомляло, що нападники самовільно залишили військову частину в Одеській області. Працівники ДБР повідомили затриманим про підозру у дезертирстві зі зброєю, здійснену в умовах воєнного стану (частина 4 статті 408 КК України).

Суд заарештував обох підозрюваних. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДБР: у справі про розстріл поліцейських затримали військового, який допомагав підозрюваним переховуватися

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вул. Гуго Коллонтая у ...
Наступна новина: З Тернополя для ...

КОМЕНТАРІ