КМДА розкритикувала домашній арешт очільника метрополітену

КМДА розкритикувала домашній арешт очільника метрополітену

28.07.24 12:23 0 146
Цілодобовий домашній арешт виконувача обов'язків начальника «Київського метрополітену» Віктора Вигівського ускладнить роботу метро, заявили в Київській міській державній адміністрації 25 липня.

За заявою міської адміністрації, запобіжний захід «ускладнює процес керування столичною підземкою – критично важливим підприємством».

Також КМДА вказує на те, що ж суд має обрати запобіжний захід начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель комунального підприємства «Київський метрополітен».

«Таким чином, під час завершального етапу відновлення ділянки між станціями «Деміївська» та «Либідська» робота підприємства буде ускладнена», – вважають у адміністрації.

Читайте також: Аварія у метро: керівнику «Київського метрополітену» обрали запобіжний захід – прокуратура

КМДА заявляє, що причинами виникнення аварійної ситуації на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська» стали неякісні проєктні рішення та будівельні роботи при спорудженні цієї ділянки.

«Міська влада наполягає на неупередженому розслідуванні та вбачає у діях правоохоронців політичний тиск і намагання дестабілізувати роботу метрополітену», – додає пресслужба.

При цьому, як заявляє метрополітен, ремонтні роботи в тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» триватимуть, що відновити рух до осені.

суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для виконувача обов'язків начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» у межах провадження щодо підтоплення тунелів між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Читайте також: У прокуратурі спростовують заяву КМДА про неякісне будівництво тунелю у київському метро

Напередодні у прокуратурі заявили, що мають результати експертизи, які спростовують заяви КП «Київський метрополітен» про начебто неякісне будівництво тунелів між затопленими станціями. Мер Києва Віталій Кличко назвав ці заяви прокуратури маніпулятивними і повідомив про політичний тиск.

8 грудня минулого року в Київській міській держадміністрації повідомили про зупинення руху поїздів метро на ділянці між станціями «Теремки» – «Деміївська»: загалом це шість станцій. Влада пояснила, що через «нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколоґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кличко: власники обіцяють відбудувати знесену у Києві садибу Зеленських

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ