В Мінінфраструктури підготували зміни,що спрощують бронювання перевізників – Деркач

В Мінінфраструктури підготували зміни,що спрощують бронювання перевізників – Деркач

31.07.24 08:14 0 71
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури готує зміни, які спрощують умови для бронювання співробітників підприємств, що займаються перевезеннями, повідомив 30 липня заступник міністра Сергій Деркач.

«Щоб отримати статус критично важливого підприємству варто відповідати двом критеріям із семи. Раніше треба було три. Завдяки змінам до 76 постанови Кабміну бізнесу легше подати пакет документів. Наприклад, варто мати відповідну ліцензію та не мати податкової заборогованості», – йдеться у дописі.

Також, за словами Деркача, внесено зміни до 303 наказу Мінінфраструктури, які передбачають наступне:

* Розширення переліку підприємств, що можуть подаватись на визнання критичними. Йдеться про перевізників, що виконують нерегулярні перевезення та автостанції.

* Можливість подаватись компаніям, що виконували перевезення не лише у 2022 році, а й тим, хто почав діяльність у 2023 та 2024 роках.

* Скасування необхідності підтверджувати оформлення трудових відносин з працівниками за 180 днів до подачі документів. Ми розуміємо, що в умовах дефіциту кадрів, компанії наймають нових працівників, тож чекати 180 днів – це невиправдано.

Читайте також: Військово-обліковий документ з QR-кодом можна отримати на порталі «Дія» – Мінцифри

Деркач наголошує, що всі зміни до 303 наказу стануть чинними після реєстрації акту Міністерством юстиції. Це означає, що подавати пакети документів з врахуванням цих змін можна коли оновлений наказ набуде чинності.

Щодо бронювання ФОП, у міністерстві наголошують, що жоден ФОП, не лише перевізники, а, наприклад, аграрії чи будівельники, не можуть отримати статус критичного.

Згідно з повідомленням, міністерство вже визнало критичними близько 170, ще близько 80 – невдовзі також отримають такий статус.

Читайте також: Бронь від мобілізації для аграріїв: як це працює

Раніше Асоціація міжнародних автоперевізників скаржилась, що під час повернення в Україну з-за кордону співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) знімають водіїв прямо з рейсів.

Від початку повномасштабної агресії Росії Міністерство економіки ухвалило близько 31 246 наказів про бронювання військовозобов'язаних за підприємствами, установами чи організаціями, з них приблизно 16 297 є чинними. Про це пресслужба Мінекономіки повідомила на запит Радіо Свобода.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов'язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мали б до 16 липня оновити свої дані. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Понад 55 тисяч військовозобов?язаних отримали бронювання через «Дію» – Мінцифри

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ