500 людей евакуюють з Покровська щомісяця,половину дітей вже вивезли – голова МВА

500 людей евакуюють з Покровська щомісяця,половину дітей вже вивезли – голова МВА

31.07.24 10:58 0 133
Завдання з облаштування оборонних споруд в районі міста Покровськ Донецької області місцева військова адміністрація виконує так, як ставить завдання військове керівництво, але не більше. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) заявив Сергій Добряк, начальник Покровської міської військової адміністрації.

« до міста 20 кілометрів від лінії фронту. Ті завдання (облаштування фортифікаційних споруд – ред.), які ставить військове керівництво, ми виконуємо – не більше, не менше. Я і не маю права, і не всією інформацією (про фортифікаційні споруди – ред.) володію. Я тільки володію конкретно по місту, або по внутрішньому кільцю міста», – розповів Сергій Добряк.

Читайте також: «Все залишили вдома – 22 кози, кури, три собаки». З «гарячого» Торецька поспіхом їдуть люди

Радіо Свобода також просило голову МВА прокоментувати відео, опубліковане військовим 59-ої бригади ЗСУ Андрієм Серганом, який показав, як у центрі Покровська комунальники працюють на клумбах із трояндами. Військовий обурився, мовляв, важливіше було б облаштовувати фортифікаційні споруди, ніж висаджувати квіти. Добряк відео військового коментувати відмовився, проте каже, що це звичайна робота комунальників:

«Це звичайна планова робота, як підмітання вулиць. Цій клумбі більше 10 років і таких клумб багато по місту. Все рівно комунальники міста впорядковують все, отримують зарплату. Щодо військового: ну молодець, зібрав більше 2 мільйонів переглядів, гроші заробив. Маю надію, що підрозділу допоможе. Тому що можна коментувати? Фортифікаційні споруди ми робимо по захисту міста. Це ДСК (для службового користування – ред.) інформація».

За словами начальника Покровської міської військової адміністрації, у місті залишаються 60 тисяч людей, з яких 4 тисячі – діти, ще 4 тисячі дітей евакуювали. Щомісяця з міста евакуюються понад 500 людей. Евакуаційний потяг, за словами Добряка, відправляється один раз у вісім днів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ