У Рівненській області захист інтересів держави на пріоритетних напрямах – в обласній прокуратурі підсумували роботу за перше півріччя 2024 року

У Рівненській області захист інтересів держави на пріоритетних напрямах – в обласній прокуратурі підсумували роботу за перше півріччя 2024 року

31.07.24 08:30 0 63
У Рівненській обласній прокуратурі під головуванням керівника Андрія Рудницького відбулася підсумкова нарада, де обговорили результати роботи на основних напрямах діяльності за перше півріччя 2024 року та першочергові завдання на наступний період.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, а також керівники окружних прокуратур.

Відкриваючи нараду, очільник відомства відзначив, що у першому півріччі, з урахуванням стану законності та злочинності в регіоні, прокуратурою проведено низку організаційних заходів, завдяки яким досягнуто певних позитивних результатів.

Також очільник відомства наголосив, що важливе значення для захисту інтересів держави має забезпечення системної протидії кримінальним правопорушенням проти основ національної безпеки держави та проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Зокрема, до суду скеровано 60 кримінальних проваджень цієї категорії. З них: за фактами колабораційної діяльності (26); виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (17); державної зради (9); виправдовування збройної агресії (6); диверсії (1); несанкціонованого поширення інформації (1).

Зважаючи на виклики, зумовлені сьогоденням, більше ніж удвічі (17 та 7 за аналогічний період у 2023) органами прокуратури області до суду скеровано обвинувальних актів у кримінальних провадженнях за фактами вчинення кримінальних правопорушень, пов'язаних із незаконним переправленням осіб через державний кордон України.

Також вжито додаткових заходів спрямованих на виявлення та припинення фактів незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами та їхнього транзиту через регіон.

Спостерігається позитивна динаміка до зниження рівня дитячої злочинності. Порівняно з минулим роком, цьогоріч цей показник знизився на 33%. Також, відмічається тенденція до зменшення кількості дітей, потерпілих від кримінальних правопорушень.

Підвищено ефективність процесуального керівництва й на інших пріоритетних напрямках, а саме в бюджетній сфері, у сфері економічної безпеки, у протидії кримінальним порушенням, пов'язаних з ухиленням від сплати податків, легалізацією майна, протидії корупції, у сфері кібербезпеки.

Покращена результативність роботи у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, до суду скеровано 102 кримінальних провадження, що на 30% більше ніж у 2023 році, з них найбільше обвинувальних актів - 56 щодо незаконних дій з бурштином та 38 - незаконних порубок, перевезення, зберігання та збуту лісу.

Значну увагу приділено функції представництва інтересів держави в суді. Прокурорами пред'явлено позовів на суму майже 13513,2 млн грн, задоволено позовних заяв на 7249,4 млн грн, попереджено вибуття об'єктів державної та комунальної власності на 231 млн грн.

За результатами проведеної наради були визначені орієнтири та пріоритетні завдання щодо вдосконалення роботи органів прокуратури на наступний період враховуючи особливості регіону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Харківський університет ...

КОМЕНТАРІ