Зупинка роботи Cryoin: аналіз причин

Зупинка роботи Cryoin: аналіз причин

31.07.24 07:08 0 224

Одеський завод Cryoin (Кріоін Інжиніринг), який є основним постачальником неону для виробництва мікрочіпів у США, змушений був зупинити виробництво під тиском владних структур. Cryoin постачав газоподібний неон, необхідний для лазерів, які використовуються в процесі виробництва комп’ютерних чіпів. Продукція заводу експортувалася в Європу, Японію, Корею, Китай, Тайвань, але найбільше постачалося до США.

Нестача неону, викликана закриттям заводу, може суттєво вплинути на глобальний ринок напівпровідників, який і без того відчуває дефіцит через зростання попиту на нові гаджети. У 2014 році, після анексії Криму, ціни на неон підскочили на 600%, що вказує на можливий вплив теперішньої ситуації на світовий ринок.

Кріоін Інжиніринг також був звинувачений у постачанні неону для російського військово-промислового комплексу. На фоні цих звинувачень, за даними Lenta UA весь цей час, до керівництва від різних осіб надходять пропозиції щодо «вирішення питання»  для повернення майна підприємства та невтручання в діяльність підприємства.

Хоча Служба безпеки України (СБУ) звинувачує компанію у співпраці з країною-агресором, є докази, що інертні гази, які виробляє Cryoin, не використовуються у військових цілях.

СБУ та Офіс Генерального прокурора наразі не розкривають подробиць щодо розслідування та можливого арешту активів компанії.

Від останніх вищезгаданих відомств СтопКор все ще очікує відповідей на запити. Це викликає занепокоєння щодо прозорості процесу та потенційних збитків для України.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 11)
Попередня новина: Как начать продавать на ...
Наступна новина: Как уложить рулонный газон?

КОМЕНТАРІ