Прокуратура оголосила про підозру псковським десантникам із розслідування Радіо Свобода за катування полковника СБУ

Прокуратура оголосила про підозру псковським десантникам із розслідування Радіо Свобода за катування полковника СБУ

10.08.24 13:04 0 73
Київська обласна прокуратура заявила, що ідентифікувала двох офіцерів збройних сил РФ, які катували та вбили співробітника Служби безпеки України у Ворзелі під Києвом. Про це повідомила пресслужба Офісу головного прокурора 8 серпня.

За даними правоохоронців, заочну підозру у порушенні законів та звичаїв війни отримали командир 175-го окремого розвідувального батальйону 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ РФ та його заступник.

За даними слідства, в березні 2022 року невстановлені військовослужбовці РФ забрали полковника СБУ та ще одного цивільного чоловіка з їх домівок і привезли до місця базування російських військ у лісосмузі поблизу Ворзеля Бучанського району.

«Там підозрювані прив'язали полковника СБУ до дерева, а іншого чоловіка поклали на землю. Офіцери окупаційних військ били їх ногами та руками по тілу. Окрім того, підозрюваний командир встромляв дерев'яний кілок в рану на голові полковника СБУ. Після цього його відв'язали від дерева та поклали до ями, де він помер», – йдеться у повідомленні.

Раніше Радіо Свобода вдалося встановити російських військових, які, ймовірно, причетні до викрадення, знущань, катувань та вбивства полковника Служби безпеки України Олексія Теліженка під час окупації Бучі у березні 2022 року. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Викрадені нагороди. Радіо Свобода знайшло військових РФ, які, ймовірно, закатували полковника СБУ в Бучі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У 44-х багатоквартирних ...
Наступна новина: Тернопільські спортсмени ...

КОМЕНТАРІ