На тлі заяви Зеленського щодо духовної незалежності Епіфаній закликав Онуфрія відновити діалог про єдність

На тлі заяви Зеленського щодо духовної незалежності Епіфаній закликав Онуфрія відновити діалог про єдність

19.08.24 12:48 0 66
Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній закликає предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Онуфрія відновити діалог про єдність православної церкви в Україні.

«Бажаю поновити заклик від імені Православної Церкви України до Вас, владико, до ієрархів, духовенства і вірних, які визнають Вас своїм Предстоятелем: заради блага і утвердження православної християнської віри в Україні, заради Церкви Христової, заради захисту істини від намагань спотворити її – невідкладно розпочати діалог», – йдеться у зверненні Епіфанія.

Він зазначив, що протягом тривалого часу з різних причин як церковного походження, так і більшою мірою зовнішнього Православна церква в Україні зазнавала поділів, але Собор у грудні 2018 року ухвалив усі рішення, задля яких його було скликано, та створив основу для того, щоб єдина Православна церква України, як Помісна, отримала Томос про автокефалію.

Читайте також: 63% українців підтримують заборону УПЦ (МП) в Україні – КМІС

Як звернув увагу Епіфаній, весь світ бачить, що патріархат Москви виявився «глибоко отруєний псевдорелігійним вченням «русского міра», отруйним і смертоносним плодом якого стала нинішня страшна війна Росії проти України». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «РПЦ є прямою учасницею російської агресії проти України» – Віктор Єленський

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Ситуація тільки ...

КОМЕНТАРІ