У Держетнополітики пояснили,як припинятимуть діяльність релігійної організації,пов’язаної з РФ

У Держетнополітики пояснили,як припинятимуть діяльність релігійної організації,пов’язаної з РФ

22.08.24 09:01 0 62
Державна служба України з етнополітики і свободи совісті заявляє, що тільки суд вирішуватиме питання щодо припинення діяльності релігійної організації, яка відмовилася виконувати припис Держетнополітики про розірвання її зв'язків із Російською православною церквою.

Так у службі прокоментували ухвалений 20 серпня Верховною Радою України ухвалила закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій».

«Цей закон відображає ставлення більшості українців до Російської православної церкви (РПЦ), яка є невіддільною від російського режиму і підтримує його агресивну політику. Закон спрямований на об'єднання українців у прагненні захистити свою державу від впливу релігійної організації, яка освячує війну і путінську політику. Ухвалений закон не забороняє Українську православну церкву (УПЦ) як таку, а передбачає розірвання її зв'язків із Російською православною церквою, яка є невіддільною від російського режиму й активно сприяє воєнним злочинам, злочинам проти людяності й іншим звірствам, які РФ вчиняє у ході збройної агресії проти України», – йдеться в повідомленні. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: УПЦ (МП) відреагувала на схвалення закону про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РПЦ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рада ухвалила закон про ...

КОМЕНТАРІ