Як часто треба чистити димохід газового котла

Як часто треба чистити димохід газового котла

26.08.24 21:54 0 187

Систематичне чищення димоходу — це запорука ефективності та безпеки роботи газового котла. Розглянемо, як часто необхідно виконувати процедуру та як вибрати засоби для чищення димоходу. А тим, хто ще не знає, де купити щітки, роторні набори та хімічні засоби для чищення димаря, рекомендуємо заглянути до каталогу інтернет-магазину Tepline: https://tepline.com.ua/ua/g51203658-sredstva-dlya-chistki.

Частота використання засобів для чищення димоходу

Періодичність чищення залежить від типу палива та інтенсивності експлуатації. Димарі газових котлів вимагають профілактичного обслуговування один раз на рік, оскільки утворюють менше сажі, але можуть накопичувати конденсат та відкладення, особливо при неправильній роботі або поганій тязі.

Димарі твердопаливних котлів (дрова, вугілля) рекомендується чистити за допомогою щіток для димоходу або хімічних засобів 2-4 рази на рік. Тверде паливо утворює сажу, кіптяву та креозот (смоляні відкладення), які можуть накопичуватися в димарі та створювати ризик займання. З періодичністю 1-2 рази на рік очищають димарі камінів та печей.

Види засобів для чищення димоходу: щітки, роторні набори, хімія

Зовні щітки для димоходу є круглими йоржами зі сталевих або синтетичних волокон, які при проходженні через димохід механічно знімають сажу і смолу. Щітку для димоходу прикріплюють до довгого гнучкого троса або штанги. У деяких випадках для зручності використання до щітки для димоходу прикріплюють грузик, що спрощує просування по димоходу.

У роторні набори для чищення димоходу входять щітки, спеціально розроблені для підключення до шуруповерта та гнучкі штанги-подовжувачі. Для забезпечення обертання роторні набори для чищення димоходу підключаються до звичайного побутового електродриля або шуруповерта.

Незаперечна перевага роторних наборів для чищення димоходу полягає у високій швидкості виконання процедури та можливості видалити навіть товстий шар відкладень.

Досить велика категорія хімічних засобів для чищення димаря представлена ​​у «Теплайн». До неї входять гранули, спеціальні поліна, аерозолі та рідини. При спалюванні хімічні засоби для чищення димаря виділяють дим, який руйнує наліт на внутрішній поверхні димоходу. При сильному забрудненні димаря процедуру необхідно проводити кілька разів із невеликим проміжком часу.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 7)
Наступна новина: Важливі деталі,які варто ...

КОМЕНТАРІ