Генштаб ЗСУ: російська армія 21 раз атакувала на Лиманському напрямку за добу

Генштаб ЗСУ: російська армія 21 раз атакувала на Лиманському напрямку за добу

27.08.24 09:17 0 55
Протягом доби на лінії фронту відбулося 146 бойових зіткнень, заявив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 серпня.

За повідомленням, російські війська чотири разі атакували на Харківському напрямку, біля Липців і Вовчанська. На Куп'янському напрямку зафіксували 15 російських штурмів.

«На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався просунутись уперед неподалік семи різних населених пунктів. Основні зусилля прикладав у районі Невського, де провів дев'ять штурмів», – заявляє штаб.

Сили оборони також відбивали сім штурмів на Сіверському напрямку, сім на Торецькому і 13 – на Краматорському, де російські війська діяли «найактивніше в районі Часового Яру».

Читайте також: Дані ЗСУ: Росія втратила понад тисячу військових за добу

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 42 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Зелене поле, Миролюбівка, Калинове, Маринівка і Новогродівка. Майже половина ворожих атак відбулася у районі останнього», – заявляє штаб.

Ще 20 атак ЗСУ відбивали на Курахівському напрямку, 10 – на Времівському напрямку.

«На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти активних наступальних дій вчора не проводили. На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли», – йдеться в зведенні.

Інститут дослідження війни раніше оприлюднив спостереження, за якими Росія, ймовірно, перекидає війська з менш пріоритетних напрямків в Україні до Курської області РФ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Військовий РФ підірвав штаб із офіцерами «Шторм зет» та перейшов на бік України – ГУР

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ