У Рівненській області до 10 років ув’язнення загрожує двом волинянам,які організували наркотрафік за ґрати

У Рівненській області до 10 років ув’язнення загрожує двом волинянам,які організували наркотрафік за ґрати

05.09.24 08:05 0 55
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом придбання, зберігання, перевезення чи пересилання у місця позбавлення волі наркотичних засобів, а одному з них – ще й заволодіння забороненими речовинами шляхом шахрайства (ч. 2 ст. 307, ч.1 ч. 2 ст. 308 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що житель Волині, перебуваючи на замісній терапії через вживання опіоїдів, їздив у різні медичні заклади, де щоразу підписував новий договір та оформлював документи для отриманні медичного препарату, який містить метадон.

Крім того, у лютому цього року чоловік почав відправляти своєму знайомому, теж волинянину, який відбуває покарання у Полицькій виправній колонії, заборонені речовини. Йдеться, зокрема, про метадон та бупренорфін. Наркотики зловмисник відправляв через логістичну компанію під виглядом цукру, цукрозаміннику або ховав у продуктах.

Правоохоронці задокументували 4 факти такого наркотрафіку.

Досудове розслідування проводили слідчі ВП №1 Вараського РВП ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Удар РФ по військовому ...
Наступна новина: Зеленський: в Україні в ...

КОМЕНТАРІ