У Рівному засудили державного зрадника,який коригував удари по Запоріжжю та чекав на окупацію

У Рівному засудили державного зрадника,який коригував удари по Запоріжжю та чекав на окупацію

14.09.24 13:32 0 41
Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину жителя Запоріжжя у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Рівненський міський суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Йдеться, зокрема, про 5,4 га землі, яка підлягає передачі у власність держави.

Прокурорами доведено, що 53-річного чоловіка, який сповідував проросійські настрої, у березні 2022 року завербував співробітник ФСБ рф.

На виконання завдань свого куратора агент російської спецслужби регулярно збирав та передавав через месенджер «Telegram» дані про місця розташування об'єктів критичної інфраструктури та блокпостів у Запоріжжі, пункти дислокації підрозділів ЗСУ, а також шляхи переміщення ешелонів з військовою технікою. Крім того, чоловік ще й виконував роль коригувальника вогню. Після обстрілів міста російськими військовими він повідомляв ворогу інформацію про місця ракетних влучань як у військові, так і в цивільні об'єкти.

Свою підривну діяльність чоловік проводив з ідеологічних та корисливих мотивів, сподіваючись очолити окупаційні органи влади у випадку захоплення росіянами міста Запоріжжя. Його затримали у серпні 2022 року і наразі він перебуває під вартою.

В суді агент ФСБ рф так і не зміг пояснити, чому пішов на злочин та переконував, що своїми діями він ніяк не нашкодив національній безпеці України.

Досудове розслідування проводило Управління СБУ в Рівненській області.

Рішення суду ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ