У Рівненській області прокурори відстояли вирок колаборанту з Херсонщини

У Рівненській області прокурори відстояли вирок колаборанту з Херсонщини

14.09.24 13:10 0 39
За принципової позиції прокурорів Рівненської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок Рівненського міського суду, яким жителя Херсонщини визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Так, доведено, що проросійськи налаштований житель Нової Каховки у вересні 2022 року, під час тимчасової окупації частини Херсонщини, публічно висловлював свою підтримку росії. Зокрема, під час підготовки до псевдореферендуму щодо приєднання регіону до рф, чоловік виступив у відеосюжеті місцевого окупаційного телебачення та телеграм каналів. Він закликав жителів Херсонщини взяти участь у голосуванні і підтримати об'єднання з країною-агресором. При цьому, колаборант чітко розумів, що діє всупереч національній безпеці України, а його агітаційну промову побачить широке коло осіб.

У квітні цього року Рівненський міський суд, в порядку спеціального судового провадження, визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 9 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування пов'язані із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на 15 років, з конфіскацією майна.

Захисник обвинуваченого, не погоджуючись із таким рішенням, подав апеляційну скаргу. Проте, Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора, залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Обвинувачений наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, тож строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту його затримання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Озелени Тернопіль – ...
Наступна новина: НАТО та ООН засудили удар ...

КОМЕНТАРІ