«Укренерго» вказує на зростання споживання,просить заощаджувати електроенергію

«Укренерго» вказує на зростання споживання,просить заощаджувати електроенергію

14.09.24 17:10 0 88
Рівень споживання електроенергії зростає, повідомляє національний оператор «Укренерго» 10 вересня.

За даними компанії, вранці рівень споживання був на 1,4% вищим, ніж в цей же час у понеділок 9 вересня.

«Вчора, 9 вересня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 6,4% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п'ятницю, 6 вересня. Це пояснюється відсутністю застосування заходів обмеження», – йдеться в повідомленні.

«Укренерго» нагадує, що енергосистема продовжує відновлюватись після дев'яти масованих атак Росії, у ній зберігається дефіцит потужності. Також через хмарну погоду в більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях знижений.

Читайте також: Міненерго повідомляє про нові знеструмлення через бойові дії в низці областей

«Є необхідність ощадливого споживання електроенергії упродовж всієї доби. Будь ласка, не вмикайте кілька потужних електроприладів одночасно у період з 8:00 до 22:00», – закликає оператор.

За даними «Укренерго», станом на ранок вівторка через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 545 населених пунктів. Зокрема, є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Херсонській, Миколаївській областях.

Влітку в Україні періодично діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МАГАТЕ: реактори ЗАЕС не будуть перезапущені, поки війна загрожує ядерній безпеці

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ