ЗМІ: повстанці в Малі визнали контакти з Україною і попросили про військову допомогу в боротьбі з Росією

ЗМІ: повстанці в Малі визнали контакти з Україною і попросили про військову допомогу в боротьбі з Росією

14.09.24 13:22 0 30
Повстанці-туареги, які розбили «вагнерівців» у Малі, мали контакти з Україною, заявив представник CSP-DPA (альянс угруповань туарегів «Постійне стратегічне партнерство за мир, безпеку та розвиток») Мохамед Елмаулуд Рамадан. Про це речник об'єднання туарегів, що бореться за створення власної держави Азавад, сказав французькому виданню Contre-Poison.

«Співпраця з українцями перебуває на першому етапі», – сказав Рамадан.

Він додав, що контакти налагоджено на початку 2024 року.

Проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії звернувся до Головного управління розвідки Міноборони України щодо цієї заяви. У пресслужбі ГУР відповіли, що не коментують цю заяву.

«На яких рівнях нам допомогла Україна, говорити ще зарано», – сказав представник альянсу.

Читайте також: Нігер у знак солідарності з Малі заявив про розрив дипломатичних відносин з Україною

Водночас він попросив про допомогу на військовому рівні та навчання бійців для боротьби, зокрема із групою «Вагнера»:

«Боротьба з російським імперіалізмом є глобальною боротьбою, тому що Росія становить загрозу всьому світу. Ми повинні об'єднати наші зусилля, щоб заблокувати просування цієї імперіалістичної держави».

Наприкінці липня повстанці-туареги на півночі Малі напали та розбили колону військ хунти з російськими найманцями з групи «Вагнера». За даними Le Monde, тоді загинули 84 «вагнерівці» та 57 солдатів армії Малі.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов в інтерв'ю телемарафону сказав, що «туареги отримали необхідну інформацію», яка дозволила «провести успішну операцію проти російських військових злочинців». Втім, після цього у коментарі газеті Financial Times сам Юсов заявив, що не підтверджував причетність України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: До 19 років колонії в РФ засудили колишнього вагнерівця, який убив вагітну за зламану акустичну колонку

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ