Які тенденції на ринку смартфонів панують у 2024 році

Які тенденції на ринку смартфонів панують у 2024 році

18.09.24 14:14 1 94

Навіть у 2024 році на ринку смартфонів помітний динамічний розвиток. З’являються нові моделі з неочікуваними функціями, опціями та розширеними можливостями. Звісно, галузь стикається з певними викликами, але саме вони призводять до швидкого впровадження інновацій.

Видання IT News досліджувало особливості розвитку сучасного ринку смартфонів та склало перелік найпопулярніших гаджетів 2024 року.

На чому зосереджують увагу виробники смартфонів

В останні кілька років між виробниками смартфонів помітна конкуренція у декількох напрямках: функціональність камери, енергоефективність, екологічність та впровадження 5G.

Камера та енергоефективність

У 2024 році можливості камери - одна з тих характеристик, за якою конкурують технологічні гіганти. Виробники інтегрують функції штучного інтелекту в програми для обробки зображень, створюють кращі об’єктиви та сенсори, що захоплюють більше світла.

Не на останньому місці в цьому році стоїть проблема енергоефективності. Смартфони з кожним роком стають все потужнішими, але це створює проблему швидкої розрядки акумулятора. Тому сьогодні виробники намагаються створити енергоефективні процесори та оптимізувати ПЗ, щоб знизити енергоспоживання. Більшість флагманських моделей 2024 року мають акумулятори ємністю 4500-5000 мАг та підтримують швидку зарядку потужністю від 65 Вт.

5G та екологія

Інший виклик сьогодення - екологічність. Такі компанії як Apple, Samsung та Google повідомили, що робитимуть все можливе, щоб мінімізувати вуглецевий слід від використання смартфонів. Також багато розробників почали виготовляти надійні моделі, які працюватимуть довше, щоб знизити навантаження на довкілля.

Ще один етап - розвиток мережі 5G. Для більшості нових смартфонів вона вже є стандартом, а ще на ринку почала з’являтися нова технологія Wi-Fi 7, яка пропонує покращену швидкість передачі даних.

Найкращі смартфони 2024 року

Сьогодні на ринку представлено чимало моделей смартфонів від різних виробників. Серед найкращих новинок 2024 року можна виділити такі гаджети як:

  • Samsung Galaxy S24 Ultra. Цьогорічна модель пропонує покращену камеру з 200-мегапіксельним сенсором, дисплей Dynamic AMOLED 2X. Працює модель на потужному процесорі Snapdragon 8 Gen 3.
  • Apple iPhone 15 Pro Max. Модель оснащено новим процесором A18 Bionic, який забезпечує високу продуктивність та низьке енергоспоживання. також смартфон отримав покращений дисплей OLED, підтримує технології Wi-Fi 7 і 5G, а 48 Мп камера робить якісні фото навіть в екстремальних умовах.
  • Google Pixel 8 Pro. Камера смартфону використовує технологію комп’ютерного зору, завдяки чому якість знімків може конкурувати з фотографіями, зробленими професійними пристроями.
  • OnePlus 12. Він має процесор Snapdragon 8 Gen 3, 16 ГБ оперативної пам'яті та 256 ГБ вбудованої пам'яті. Видатною особливістю є рідкокристалічний AMOLED-дисплей з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою HDR10+.
  • Xiaomi 14 Pro. Завдяки AMOLED-дисплею з підтримкою Dolby Vision цей пристрій забезпечує приємний перегляд контенту. Смартфон працює на чіпі Snapdragon 8 Gen 3 і 16 ГБ оперативної пам'яті. Камера має 50-мегапіксельний об'єктив зі штучним інтелектом, завдяки чому робить чіткі знімки з точною передачею кольорів.

Також в список топових флагманських моделей потрапили такі смартфони, як Sony Xperia 1 VI, Oppo Find X7 Pro, Huawei P60 Pro, Vivo X100 Pro та Asus ROG Phone 8.

Варто також зазначити, що через впровадження нових технологій та функцій, середня ціна на моделі повільно зростає. Флагманські смартфони 2024 року коштують від 1000 $.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: З окупованих територій ...
Наступна новина: Як придбати справжні карти ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
anyapart - 18.09.24

Короче, дело к ночи. После статьи реально разморило… Пошел спать.