У ЄС кажуть,що українська влада не тисне щодо повернення біженців

У ЄС кажуть,що українська влада не тисне щодо повернення біженців

24.09.24 08:56 0 44
У Єврокомісії заперечили факти буцімто тиску з боку українського уряду щодо повернення біженців, а взаємодію з українськими посадовцями назвали напрочуд продуктивною. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон.

«Я ніколи не відчувала такого тиску ні з боку Києва, ні з боку українського уряду. Мушу сказати: у нас чудова співпраця і дуже-дуже хороший діалог… Не можу вимагати кращої – все чудово», – зауважила посадовиця.

Коментуючи заклики глави українського міністра закордонних справ Андрія Сибіги до ЄС розвивати програми, що заохочували би біженців повертатися додому, Йоганссон зазначила, що «нам потрібно розвивати це разом».

«Я обговорювала це з ним (міністром закордонних справ України – ред.), коли була в Києві минулого тижня, і в нас вийшла дуже хороша дискусія на цю тему… Ми, звичайно, будемо приймати українців, які хочуть і повинні залишитися в ЄС, але також підтримаємо тих, що готуються до повернення та участі в обороні та відбудові України. І ми підтримаємо обидві категорії. А робити це будемо у тісній співпраці з українським урядом», – наголосила єврокомісарка.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українська школа для ...
Наступна новина: Витримка і смак: що робить ...

КОМЕНТАРІ