Керівник обласної прокуратури провів прийом засуджених Катеринівської виправної колонії

Керівник обласної прокуратури провів прийом засуджених Катеринівської виправної колонії

28.09.24 11:02 0 25
Керівник Рівненської обласної прокуратури провів особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в ДУ «Катеринівська виправна колонія (№46)». На даний час в установі утримується 537 засуджених.

В ході спілкування із в'язнями Андрій Рудницький з'ясовував стан забезпечення в установі конституційних прав утримуваних. Скарг на умови тримання під час особистого прийому не надходило.

Підняті засудженими питання стосувались, здебільшого, порядку оскарження тривалого розгляду клопотань у суді, декриміналізації кримінальних покарань за крадіжки та можливості вступу до лав ЗСУ для оборони України.

В ході особистого прийому керівник обласної прокуратури роз'яснив в'язням вимоги чинного законодавства, які передбачають право на звернення із скаргою щодо дисциплінарного проступку судді особисто або через адвоката (статті 107,108 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»), порядок умовно-дострокового звільнення для проходження військової служби за контрактом та неможливість такого звільнення при вчиненні окремих кримінальних правопорушень, зокрема за зґвалтування.

На усі поставлені засудженими питання Андрій Рудницький надав вичерпні відповіді.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Пригон авто под ключ: что ...

КОМЕНТАРІ