Підозрюваному у замаху на вбивство рівнянина загрожує довічне ув’язнення

Підозрюваному у замаху на вбивство рівнянина загрожує довічне ув’язнення

28.09.24 11:50 0 32
За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури 33-річному чоловікові повідомлено про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство особою, яка раніше вчинила аналогічний злочин (ч. 2 ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний – житель обласного центру, раніше судимий за вбивство своєї матері, який лише у травні цього року вийшов на волю.

Увечері 24 вересня, в полі неподалік лікарні на вул. Миколи Карнаухова у Рівному, чоловік напав на випадкового незнайомого рівнянина та завдав йому не менше п'яти ударів ножем в груди та живіт, після чого втік з місця злочину. 85-річного потерпілого своєчасно доставили до лікарні та надали медичну допомогу.

Поліцейські в ході оперативно-розшукових заходів наступного дня встановили особу ймовірного нападника та затримали його. Чоловікові вже повідомили про підозру і 27 вересня, Рівненський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Мотиву свого вчинку підозрюваний не називає, будь-яких показів не надає.

Досудове розслідування проводять слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області. Призначено ряд необхідних експертиз, в тому числі і психолого-психіатричну.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бисер для рукоделия: что ...
Наступна новина: Ще три рекламних ...

КОМЕНТАРІ