У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили питання адаптації кримінального процесу до потреб дітей

У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили питання адаптації кримінального процесу до потреб дітей

01.10.24 09:30 0 50
Одним з основних напрямків діяльності держави є забезпечення найкращих інтересів дитини. Тому так важливо підтримку дітей та захист їхніх прав забезпечити на всіх етапах взаємодії з правосуддям.

З метою підвищення якості проведення слідчих дій та ефективного отримання інформації від дитини, за ініціативи Рівненської обласної прокуратури проведено спільне навчання на тему: «Запровадження міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини у кримінальних провадженнях за участі дітей, з урахуванням норм національного законодавства».

У заході взяли участь ювенальні прокурори, ювенальні дізнавачі та ювенальні слідчі територіальних підрозділів ГУНП в Рівненській області, представники Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги та психологи.

Обговорили ключові аспекти дружніх до дитини підходів з урахуванням найкращих міжнародних практик та принципів правосуддя, механізми взаємодії залучення адвокатів та психологів у кримінальних провадженнях за участі дітей, особливості розслідування кримінальних правопорушень вчинених неповнолітніми та стосовно них.

Увагу учасників звернули на покращення підготовки та якості фіксації допиту дітей задля захисту їх психологічного здоров'я та недопущення повторної травматизації.

Окремо наголосили на необхідності якомога раніше виводити неповнолітніх правопорушників із кримінального процесу з обов'язковим ужиттям узгоджених заходів для їх ресоціалізації та запобігання повторним кримінальним правопорушенням.

Також учасники заходу озвучили проблемні питання та поділились позитивними напрацюваннями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Робочий план міського ...
Наступна новина: Гідрометцентр попереджає ...

КОМЕНТАРІ