Чим інверторний генератор кращий за звичайний?

Чим інверторний генератор кращий за звичайний?

01.10.24 10:48 0 39

Маленька портативна електростанція може забезпечити струмом дачу, заміський котедж, будівництво або туристичний табір. Усе просто — у бак генератора заливають пальне та запускають двигун. Він працює, а струм біжить проводами, тож можна вмикати світло або користуватись електроприладами. 

Принцип дії

У професійній діяльності та в побуті нерідко застосовують агрегати інверторного типу. У них є низка переваг. Через те, що ціна інверторного генератора доступна, сьогодні такий апарат можна побачити в багатьох. У пристрої розібратися не важко. Він складається зі статора, у якому розташовані обмотки, та ротора. Останній оснащений декількома полюсами з електро- або постійними магнітами. У процесі перероблення пального (бензину або дизеля) пристрій виробляє змінний струм високої частоти, який перетворює на постійний та передає в батарею, де він акумулюється. Порівняно з інверторним, що відрізняється низьким рівнем звуку під час роботи, стандартний агрегат сильно шумить, виділяє вихлопний газ. Фахівці рекомендують вибирати звичайні апарати як аварійне джерело електричної мережі, а також для освітлення будівельних майданчиків. Індивідуальні доми або житлові квартири містять багато побутових приладів та техніки, що працюють від струму. Тому тут краще користуватися інверторним пристроєм з певним показником потужності.

Особливості та відмінності генераторів

Життя в заміському будинку часто пов'язане з певними труднощами. Переважно це стосується перебоїв з електропостачанням. Проблема розв’язується через покупку незалежного джерела безперебійного живлення — генератора. Різні виробники пропонують безліч моделей. Щоб зробити вибір, варто дізнатися про деякі особливості, які допоможуть у покупці агрегату. Так, спочатку треба розрахувати повну споживану потужність для всього будинку, а вже потім визначатися з типом генератора. Для розуміння різних нюансів варто детальніше розібратись у відмінностях звичайних та інверторних моделей. Простий агрегат виробляє електричний струм грубий, не зовсім чистий. Його параметр може відрізнятися від значення, зазначеного в паспортах виробників побутової техніки. З цієї причини звичайними генераторами небажано користуватися, щоб живити високоточну електроніку. Але такі агрегати мають низку переваг:

  1. широкий вибір моделей за потужністю;
  2. простота застосування;
  3. доступна ціна.

Інверторні генератори підходять для забезпечення електроенергією складного стаціонарного обладнання, для якого потрібна стабільна напруга, — комп'ютерних пристроїв, котлів опалення, різних контролерів, електроніки. Такий агрегат можна брати із собою на будь-який захід, що проводиться територіально далеко від цивілізації.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ