14 років з конфіскацією майна: прокурори відстояли вирок кримчанці-держзрадниці

14 років з конфіскацією майна: прокурори відстояли вирок кримчанці-держзрадниці

12.10.24 12:39 0 56
За принципової позиції прокурорів Рівненської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок Рівненського міського суду, яким жительку окупованого Криму визнано винною у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Вироком Рівненського апеляційного суду жінку засуджено до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Так, прокурори довели, що нині 46-річна жителька Бахчисарайського району Криму після окупації півострова перейшла на бік ворога і почала свою підривну діяльність проти України.

Вона погодилась на пропозицію агресора та обійняла посади спершу заступника, а пізніше і голови Куйбишевської сільської ради. Працюючи в органах окупаційної влади жінка передала комунальне майно у власність окупаційної адміністрації та забезпечила проведення незаконних “виборів”.

Зрадниця донині обіймає вказану посаду, працює в інтересах ворога та всіляко підтримує дії та звірства росії в Україні.

У травні цього року Рівненський міський суд, в порядку спеціального судового провадження, визнав жінку винною та ухвалив обвинувальний вирок. Захисник обвинуваченої, не погоджуючись із таким рішенням, подав апеляційну скаргу. Але Рівненський апеляційний суд, заслухавши доводи прокурора, залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Державна зрадниця наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, тож строк відбуття основного покарання буде рахуватись з моменту її затримання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Смачна підтримка для ...
Наступна новина: У Рівненській області до 15 ...

КОМЕНТАРІ